Prednosti korištenja vrećica ili tableta za punjenje proizvoda za čišćenje

mainphoto
90% plastičnih predmeta u našem svakodnevnom životu koristi se jednom, a zatim se baca: vrećice za namirnice, plastična folija, jednokratni pribor za jelo, slamke, poklopci za šalice za kavu.

Smanjenje upotrebe plastike iznimno je važno jer proizvodnja plastike zahtijeva ogromnu količinu energije i resursa. To uzrokuje velike emisije ugljika i doprinosi globalnom zatopljenju. Recikliranje plastike nije učinkovito samo za sebe – reciklirano je samo 9% ikada proizvedene plastike.

90% plastičnih predmeta u našem svakodnevnom životu koristi se jednom, a zatim se baca: vrećice za namirnice, plastična folija, jednokratni pribor za jelo, slamke, poklopci za šalice za kavu. Obratite pozornost koliko se često oslanjate na te proizvode i zamijenite ih verzijama za višekratnu upotrebu.

Jedna od temeljnih ideja koja je potaknula razvoj Naturesafe Adrisol linije proizvoda za čišćenje bila je spoznaja da su proizvodi za čišćenje uglavnom voda. Zašto onda tvrtke koriste toliko resursa za prijevoz nečega što se već nalazi u domovima kupaca?

Redizajn proizvoda za čišćenje koji izbjegavaju transport vode, kao i eliminiranje upotrebe plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu, doveli su do Adrisol-ovog asortimana topivih tableta za čišćenje i recikliranih PET boca za višekratnu upotrebu.

Osnivači Naturesafe-a također su bili svjesni da su deterdženti najveći izvor kemikalija koje kućanstva ispuštaju u kanalizaciju, što utječe na cijenu i upotrebu kemikalija u pročišćavanju otpadnih voda. Kako bi to riješili, Naturesafe je stvorio formulaciju “zelene kemije” za deterdžent. To omogućuje korištenje točne količine deterdženta na temelju karakteristika lokalne vodoopskrbe. To znači da se u usporedbi s konvencionalnim deterdžentima može uštedjeti do 50% nepotrebnih tenzida.

Svaka tableta izbjegava korištenje plastične boce za jednokratnu upotrebu, smanjujući potencijalni utjecaj na biološku raznolikost, nakupljanje na odlagalištima, spaljivanja ili curenja u okoliš. Štoviše, isporukom proizvoda u čvrstom formatu, Adrisol punjenje može potencijalno uštedjeti do 95% transportnih emisija stakleničkih plinova, drastično minimizirajući doprinos klimatskim promjenama, koji je ključni pokretač gubitka biološke raznolikosti.

Prednosi korištenja tableta za punjenje

Naturesafe tablete i boce za višekratnu upotrebu imaju niz ekoloških prednosti:

  • Sprečavanje otpada – svaka tableta izbjegava potencijalnu upotrebu boce za jednokratnu upotrebu.
  • Emisije ugljika – obujam transporta je smanjen za 80-90%, što smanjuje emisije povezane s transportom.
  • Reciklirani sadržaj – boce za višekratnu upotrebu dostupne su u 100% recikliranom PET-u.

Nadalje, punjenja su prikladnija za kupce koji više ne moraju nositi glomazne i teške boce od trgovine do kuće. Njihova veličina također znači da su prikladniji za e-trgovinu.

Naturesafe radi na tome da svoje proizvode učini što dostupnijim široj javnosti nudeći proizvod po dobroj cijeni. Otkako je tvrtka osnovana, količina prodanih Adrisol proizvoda već je potencijalno uštedjela više od 1 milijuna plastičnih boca za jednokratnu upotrebu, samo u prvoj godini.

Više od 90% tipične boce proizvoda za čišćenje čini voda. Mogućnost punjenja tih proizvoda doprinosi brojnim ekološkim prednostima;

Smanjuje njihov volumen, čime se smanjuje broj plovila i kopnenih prijevoznika potrebnih za njihov transport.

Smanjuje njihovu težinu, čime se dodatno smanjuju emisije goriva i ugljika povezane s transportom.

Smanjuje plastičnu ambalažu zahtijevajući manji spremnik za držanje koncentrata koji se može ponovno puniti, ili uopće isključujući potrebu za bilo kakvom plastikom za jednokratnu upotrebu.

Procjenjuje se da bi 20% ili više globalne jednokratne plastične ambalaže po težini moglo biti zamijenjeno pakiranjem za višekratnu upotrebu ako bismo isporučili samo aktivne sastojke.

Došlo je vrijeme revolucije u korištenju plastike, na način dodavanja vode u postojeće spremnike. Porazna činjenica je da se samo 5% plastike proizvedene u svijetu ikada reciklira, što je broj koji se vjerojatno smanjio otkako je Kina prestala prihvaćati naše recikliranje 2017. Opće je poznato da se ogromna količina plastike kreće okolo u našim oceanima i u zemljama u razvoju, Jednokratne vrećice proizvoda prava su pošast su na rijekama i plažama.

Način na koji možete utjecati na smanjenje štetnog utjecaja proizvoda za čišćenje;

1. Koristite manje otrovne proizvode.

Izbjegavajte proizvode s oznakom “Opasnost” i “Otrov” i smanjite upotrebu proizvoda s oznakom “Oprez”.

Smanjite upotrebu proizvoda koji sadrže hlapljive organske spojeve (VOC), osobito ako vi ili netko u vašem domu boluje od astme. Aerosolni sprejevi, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, repelenti protiv moljaca i osvježivači zraka vjerojatno će sadržavati HOS-ove.

Izbjegavajte kemikalije koje su povezane s reproduktivnim oštećenjima. Proizvodi koji sadrže kemikalije koje ometaju rad endokrinog sustava kao što su butoksietanol i drugi glikol eteri uključuju višenamjenska sredstva za čišćenje, sredstva za čišćenje stakla, sredstva za čišćenje kade/pločica, odmašćivače, sredstva za čišćenje tepiha, sredstva za uklanjanje mrlja, sredstva za skidanje i čišćenje podova, sredstva za poliranje metala i sredstva za čišćenje pećnica. Proizvodi koji sadrže APE nalaze se prvenstveno u deterdžentima za pranje rublja, višenamjenskim sredstvima za čišćenje, proizvodima za njegu podova i tepisima, sredstvima za dezinfekciju bez klora, sredstvima za čišćenje WC školjke i dezodoransima. Potražite proizvode koji umjesto njih koriste alkoholne etoksilate (ponekad navedene kao etoksilirane alkohole).

Potražite proizvode koji su certificirani od strane neovisne institucije.

Koristite manje proizvoda. Višenamjenski čistač može obaviti mnogo poslova čišćenja po kući. Nije potrebno imati različiti proizvod za svaku prostoriju (sredstvo za čišćenje kupaonice, sredstvo za čišćenje kuhinje itd.).

2. Kupujte proizvode od proizvođača koji navode sastojke na etiketi.

Ako proizvod ne sadrži sastojke na etiketi, nazovite broj službe za korisnike na proizvodu i zamolite tvrtku da definira sastojke.

3. Potaknite proizvođače proizvoda da zamijene otrovne sastojke sigurnijim alternativama.

Alternative postoje za većinu štetnih kemikalija u proizvodima za čišćenje. Ako vaš omiljeni proizvod za čišćenje sadrži potencijalno opasnu kemikaliju, nazovite proizvođača i obavijestite ga da biste radije koristili alternativnu kemikaliju.

4. Nikada nemojte miješati proizvode.

Kemikalije u proizvodima za čišćenje mogu imati opasne reakcije jedna s drugom. Na primjer, kada se izbjeljivač i amonijak kombiniraju, ova mješavina stvara smrtonosne pare kloramina!

Proizvodi za čišćenje koji su sigurniji za okoliš obično se sastoje od organskih tvari, a ne od štetnih kemikalija koje se ne biološki razgrađuju. Mnoge ekološke tvrtke će pakirati svoje proizvode u recikliranu i/ili biorazgradivu ambalažu ili će stvoriti sustav boca za višekratnu upotrebu.

Ekološki prihvatljivi proizvodi za čišćenje također su formulirani da ubijaju bakterije i temeljito čiste područja na koja su namijenjena.

Ne samo da proizvodi za čišćenje kućanstva moraju biti ekološki prihvatljiviji, ključno je da se poduzeća počnu okretati zelenijim alternativama za čišćenje. Naturesafe može opskrbiti tvrtke s vrlo učinkovitim ekološkim proizvodima za čišćenje koji štede prostor i najprikladniji su za vašu industriju i dnevne potrebe.